-
Poslednjih 5 pesama
- Leteći Odred - Sanjao sam moju ružicu
- Crvena jabuka - Tamo gde ljubav počinje
- Neverne Bebe I Neno Belan - Zajedno
- Djordje Balašević - Nedostaje mi naša ljubav
- Oliver Mandić - Govor tvoga tela
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoČizkejk za početnike
Recept za čizkejk koji danas predstavljamo verovatno je jedan od najjednostavnijih, ali istovremeno i najukusnijih koje možete da pronađete na internetu.
Zdrav obrok: Supa od paradajzaTokom toplih dana ovo jelo će vas okrepiti i doneti dodatnu energiju.
-
ZdravljeAko želite definisane mišiće ovo je hrana koju treba da izbegavate
Određene namirnice mogu da pomognu u stimulaciji rasta mišića, dok druge mogu negativno da utiču na vaš rad i trud. Ako već praktikujete određene treninge i težite mišićnoj definiciji, obratite pažnju na hranu koju unosite.
Koliko su banane zdrave i kako utiču na naše raspoloženje?Banane su neverovatno zdrave, praktične, ukusne i skoro svako ih ima u svojoj kuhinji, a to je dobro jer su odličan izbor za sve koji žele da se zdravo hrane. Međutim, mnogi ljudi bacaju banane u smeće kada se na njima pojave smeđe mrlje, a to je pogrešno.
-
PutovanjaLepote Slovenije: Posetite Ljubljanski dvorac
Gotovo da ne postoji osoba koja se ne raduje dolasku toplih letnjiih dana i noći. Iako uglavnom planiramo da provedemo odmor na nekoj lepoj plaži ili planini, idealna varijanta odmora podrazumevala bi i posetu nekom evropskom gradu.
Letujete u hotelu? Ovo su nepristojne navike kojih odmah treba da se osloboditeNajverovatnije ste i sami svesni da neke navike nije dobro negovati ako ste na putovanju, a posebno ako gostujete u hotelu.
-
PreporučujemoEvo kada bi trebalo da se rešimo starih peškira
Veliki broj ljudi veruje da peškiri mogu da traju decenijama, uzimajući u obzir da se peru na najvišim temperaturama. Iako postoje razni trikovi koji će vam pomoći da im produžite rok trajanja, postoje četiri znaka koji ukazuju na to da morate da se rešite starih peškira.
Sjajan način da se rešite neugodnog mirisa luka dok kuvateLuk je neizostavan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova specifična aroma zapravo i daje ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća baš i nije preterano ugodan i to je upravo ono što mnoge ljude odvraća od kuvanja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.28 117.10 117.92 CHF 118.81 119.65 120.49 USD 107.45 108.21 108.96
-
Profiterole: Desert koji se ne odbija
Ovo su kolačići koji se ne odbijaju, pa proverite koliko su samo ukusni, kremasti i sočni...
15-04-2024 | 11:10 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: bigstockphoto/margouillat
Sastojci:
140 ml vode
50 g maslaca
malo soli
100 g oštrog brašna tip 400
1 puding od vanile
250 ml mleka
200 g šlaga
130 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
Priprema:Za krem: Pomešajte prah za puding sa šećerom i malom količinom hladnog mleka. Skuvajte preostalo mleko i sklonite s vatre. U mleko dodajte razmućen prah za puding, kuvajte uz mešanje 1-2 minuta, zatim ohladite. U ohlađeni puding umešajte čvrsto umućen šlag.
Za testo: Stavite vodu, maslac i so u manju posudu i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne postane gusta. Ohladite malo, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mikserom mešajte smesu dok ne postane glatka.
Stavite kuvano testo u poslastičarski špric, istiskujte gomilice veličine oraha na uljem namazan pleh. Pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C. Ohladite pečene profiterole.
U poslastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanile. Ubodite nastavkom svaku profiterolu i utisnite malo kreme. Napunjene profiterole stavite na tanjir za posluživanje.
Za preliv: Zagrejte slatku pavlaku, dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu i ohladite. Prelijte ovim prelivom profiterole.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Domaće Ferero Kuglice
Kolač koji je idealno rešenje za slavsko posluženje, iznenadne goste, ali i hladne zimske večeri koje provodimo ispred televizora.
Integralni keksići sa brusnicom i bademimaSlatki zalogaj kojim možete započeti jutro ili se osvežiti tokom radnog dana.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: