-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Dragojević - Teško te zaboravljam
- Zana - Mladicu moj
- Plavi orkestar - Ljubi se istok i zapad
- Trio rio - Dodji u 5 do 5
- Merlin - Nešto lijepo treba da se desi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoSalata sa celerom i indijskim orahom
Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
Recept za banana hlebOvaj recept je danas ubedljivo najtraženiji na internetu. Ako niste imali priliku da probate čuveni banana hleb, obavezno ga sačuvajte i spremite već danas.
-
ZdravljeVitamin B12: Zdravstvene prednosti za koje možda niste čuli
Vitamin B12 je važan za zdravlje vašeg nervnog sistema i crvenih krvnih zrnaca. Može se naći u mnogim životinjskim proizvodima i obogaćenoj hrani.
Trešnje su izuzetno zdrave: Jedite ih što ih višeSezona trešanja je počela, ali imajte na umu da neće trajati dugo. Iskoristite ceo period i jedite ih što više jer ovo voće je izuzetno dobro za naš organizam.
-
PutovanjaSedam stvari koje morate da vidite u Berlinu
Berlin je definitvno još jedan evropski grad koji nikada ne spava, a nosi specifičnu energiju koju bi svako trebalo da doživi.
Spektakularni Novi ZelandNovi Zeland, ostrvo smešteno u jugozapadnom delu Tihi okean, udaljeno je oko 2.000 kilometara od Australije. Ovo prekrasno odredište sastoji se od dva glavna ostrva, Južnog i Severnog, ali i nekoliko manjih ostrva koja doprinose njegovoj raznolikosti
-
PreporučujemoFenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj
Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.
Sezona mrava: Evo kako da ih se rešitePoznato je da se mravi redovno javljaju čim krene toplije vreme i znaju da budu baš iritantni. Ako i vi imate problem sa mravima sigurno tražite adekvatna rešenja u ovom periodu.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.31 117.13 117.95 CHF 119.15 119.99 120.83 USD 108.21 108.97 109.73
-
Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
26-04-2024 | 11:35 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, chiociolla
Sastojci:
Za koru:200 g brašna
100 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
50 g šećera u prahu
Prstohvat soli
1 jaje
Za fil:200 g tamne čokolade (iseckane na komadiće)
200 ml slatke pavlake
200 g malina (svežih ili zamrznutih)
2 kašike šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte maslac iseckan na kockice i mešajte prstima dok smesa ne postane mrvičasta. Dodajte jaje i brzo umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.
Nakon što se testo ohladilo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini i obložite dno i stranice kalupa za tart (oko 24 cm prečnika). Izbockajte dno viljuškom i stavite u rernu da se peče 15-20 minuta ili dok ne postane lagano zlatno smeđe. Dok se kora peče, pripremite fil. Stavite slatku pavlaku u posudu i zagrejte ga na laganoj vatri. Kad provri, sklonite sa vatre i dodajte iseckanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka.Kada je kora pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim rasporedite maline po dnu kore.
Prelijte čokoladnu smesu preko malina i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se potpuno stegne, barem 2-3 sata ili preko noći. Pre posluživanja ukrasite tart dodatnim svežim malinama i pospite šećerom u prahu, po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Recept za banana hleb
Ovaj recept je danas ubedljivo najtraženiji na internetu. Ako niste imali priliku da probate čuveni banana hleb, obavezno ga sačuvajte i spremite već danas.
Smoothie sa jagodama i avokadomEvo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
Najukusnije lovačke šnicleMnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: