Slušate: Jutro uz Svetu Stefanovića

Pesma: Sladjana i Dado - Princeza

Jutro uz Svetu Stefanovića
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sladjana i Dado - Princeza
    2. Kiki Lesendric I Piloti - Negde Duboko Tu
    3. Crvena jabuka - Nekako S Proljeca
    4. Boris Rezak - Lastavica
    5. Djavoli - Ostani uz mene
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 16. maj - 1 - Dodir noći
    2. 16. maj - 2 - Dodir noći
    3. 16. maj - 3 - Dodir noći
    4. Extra Nena - Četvrtak - Mojih 50
    5. 15. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom

    Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.

    Starinska pita sa borovnicama Starinska pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

  • Zdravlje
    Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše

    Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.

    Zašto je dobro da grickamo celer između obroka? Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?

    Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more

    Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.

    Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu

    Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.

  • Preporučujemo
    Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci

    Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...

    Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako

    Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.93
    CHF 117.53 118.36 119.18
    USD 106.86 107.61 108.36
  • Povezani članci
  • Zvezde Naxi podkasta: Zavirimo u "Svetino kazanče" koje budi i emocije i inspiraciju

    "Svetino kazanče" jedan je od podkasta koji se nalaze na najnovijoj Naxi aplikaciji, Naxi player-u. Simboličan naziv već budi sva čula i izaziva interesovanje, a vodi ga dugogodišnji radijski voditelj Svetislav Stefanović.




    06-02-2024 | 12:32 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Naxi media


    Svetislav Sveta Stefanović, rođen je 1985. godine u Beogradu i deo je Naxi ekipe još od 2010. godine. Iako je dugo vodio dnevni program, danas ga šira javnost zna kao voditelja jutarnjeg programa.

    "Jutro uz Svetu Stefanovića" emisija je uz koju se već sedam godina budimo i ulazimo u novi dan, a Sveta nam sada otkriva sve čari voditeljskog posla i objašnjava nam zašto je pokrenuo baš ovaj podkast.

    "Posao radijskog voditelja je za mene zabava i odgovornost prema onima koji slušaju. Smatram da bi čovek bio zabavan drugima, mora pre svega da bude zabavan sebi, tako da je ovaj posao odgovornost da, zabavljajući sebe, ne smetnem sa uma one zbog kojih sam tu gde jesam. Srećom, slični su nam pogledi na svet, smisao za humor, očekivanja od života i stav prema njemu, pa mi nije teško. Uostalom, to moji slušaoci odlično znaju, pa mi vrate sve ono što im dam i kao što se ja trudim da zabavim njih, oni to isto rade meni. Ako bih jednim pridevom morao da opišem šta je za mene ovaj posao rekao bih da je to radost", sa osmehom je rekao Sveta.

    Voditelj čija energija najčešće razgali slušaoce i čiji je dar za popravljanje raspoloženja evidentan objasnio je da je podkast novi stepenik u njegovoj karijeri, a da je ideja jednostavno proizašla iz činjenice da je završio srednju Ugostiteljsko—turističku školu, smer “kulinarski tehničar”.


    Foto: Bigstock, Valentina_G


    "Upućen sam u tematiku, volim da kažem da sam najpozvaniji među radio voditeljima da govorim o hrani i receptima, iako se kuvarstvom, kao profesijom, nisam mnogo bavio. U dogovoru sa uredništvom, prilikom pokretanja Naxi playera, došli smo do toga da bi ta tema bila najprikladnija meni i mom senzibilitetu, kao i kvalifikacijama".

    S obzirom na to da postoji niz formi koje se bave kuvanjem, vizuelnih pre svega, u smislu video emisija, televizijskih kanala, specijalizovanih portala i stranica na društvenim mrežama, od starta se postavljalo pitanje kako će ova forma privući publiku, a Sveta nam je objasnio po čemu se upravo njegov podkast razlikuje od svega "viđenog".

    "Ne postoji, ili meni bar nije u znanju – nijedan audio format kome su u centru pažnje recepti i to baš oni koje ja predstavljam – stari, zaboravljeni, ispisani u sveskama, čuvani i prenošeni sa kolena na koleno. Ovakva forma omogućava i traži od onoga ko je sluša da znatno više uključi maštu, a jedan od ključnih sastojaka svake dobre kuhinje je upravo maštovitost!",
    pojasnio je Stefanović.

    U podkastu, voditelj je spojio nekoliko svojih ljubavi, pa pored recepata pretežno domaće kuhinje, ima i priča o dragim ljudima, sociologije i istorije, poezije i proze, etnografije i antropologije, radija i muzike, kulture, ljubavi, života, svega, poprilično ličnog i intimnog na trenutke.


    Foto: Bigstock, NickAlias

    "U 'Svetinom Kazančetu' u prvom planu i nisu recepti, već ljudi koje pamtim i volim i na koje čuvam sećanje kroz priču o pojedinim jelima kao što su Nana Radina Bela Čorba, Baba Anđin bakin kolač, ujka Vojina jaja na 100 načina, ili Mama Tanjin blago zagoreli sataraš. Cilj ovog podkasta je da probudi emociju i bude inspiracija, uz ne tako detaljno predstavljanje recepata, koje će uostalom, slušalac lako naći putem interneta ukoliko ga priča zaintrigira. U planu mi je da se sa podkastom angažujem i na društvenim mrežama, pa će biti moguće da se recepti nađu i u pisanoj formi".

    Kako se u “Kazančetu” pretežno "priprema" kuhinja naših krajeva, Sveta je imao zadatak da izdvoji jedno od zahtevnijih jela za pripremu. Iako bi se mnogi možda iznenadili, rekao je da je to upravo priprema pečenja, pre svega prasećeg, odnosno jagnjećeg, kako na otvorenom, u pečenjari ili na ražnju, tako i kod kuće u rerni.

    "Da bi se dobila prava sočnost mesa, da ne bude suvo, slasna hrskavost kožice, a da nije zagorelo, idealna slanoća, niz nekih sitnica i detalja koji traže da se pripremi pečenja posveti veoma predano nekoliko sati koliko ste u obavezi da budete uz njega i pratite razvoj situacije. Trenutak je dovoljan da se propusti i sav trud može da ode u propast, zato bih to naveo kao jedno od najzahtevnijih jela za pripremu", razjasnio je dilemu kuvar- voditelj kojeg smo zamolili da nam otkrije recept za jednostavno, ukusno domaće jelo, koje svaki početnik u kuhinji može da napravi.

    Efikasan i ukusan recept koji bi izdvojio i koji svako može da pripremi za ručak je krompir pire, a ističe i da bi svakog dana mogao da ga jede.

    "Za 2 osobe – 4 srednja krompira. Oguliti, iseći na kocke. Staviti u ključalu vodu, posoliti. Kuvati 35 minuta. Ocediti od vode, dodati kašiku putera, maslaca ili margarina. Veoma malo mleka, na ovu količinu, pola šoljice za kafu. Uzeti gnječilicu za pire – Dobro izgnječiti. Pustiti da odstoji par minuta, pa onda opet još malo gnječiti, iz nekog razloga, bude lepše, vizualno i ukusnije. Može da se začini nekom mešavinom suvih začina", podelio je Sveta recept i dodao da je pire jako ukusan ako mu se doda malo muskatne tikve, a da uz pire kao prilog najbolje ide gulaš, pileće pečenje, šnicle...

    Na pitanje da li bi mogao da nam otkrije neki, manje poznati kulinarski trik, voditelj podkasta nam je predložio da u gulaš dodamo kašiku ajvaru, pa da mu javimo kako nam se svidelo.


    Foto: Bigstock, firea


    Uzimajući u obzir da veliki broj ljudi gaji ljubav prema kuvanju, ali i da nekima nedostaje samopouzdanje, vreme i volja, Sveta je konačno dao važan savet za sve početnike i one koji bi voleli da unaprede svoje znanje u kuhinji.

    "Kao i sa bilo kojim drugim poslom – ako imate iskrene i jake želje – sve ćete lako da savladate. Ako vam je kuhinja obaveza – savladaćete i tada, ali mi verujte da se i te kako oseti razlika između dva, na izgled, identična jela, od istih sastojaka, od kojih je jedno pravio neko ko uživa u tome da gleda one koje voli kako se goste njegovim, odnosno njenim đakonijama, i drugog, koje je napravio neko jer mu je to moranje. U 'Svetinom kazančetu' kuvamo na ljubav i ništa nije moranje osim da jedni drugima budemo inspiracija", poručio je Svetislav Stefanović.

    Ovaj, ali i druge zabavne i edukativne podkaste možete da slušate ako preuzmete novu NAXI Player aplikaciju koja je dostupna na Google Play ili App Store.

  • Pročitajte i...
    Dečiji sajam 34. „LILLY JUNIOR” Dečji sajam za vikend u Beogradu

    Najradosniji dečiji praznik ponovo stiže u Beograd i to već za vikend! I donosi bogat program i mnoštvo iznenađenja! 34. „LILLY JUNIOR” Dečji sajam će se održati 18. i 19. maja u Tržnom centru Galerija (TC u Beogradu na vodi) od 10 do 20 sati.

    Spisak omiljenih 50 pesama- Extra Nena Spisak 50 omiljenih pesama – Extra Nena

    Pogledajte koje je pesme Extra Nena odabrala u emisiji Mojih 50.

    Extra Nena u Mojih 50 Extra Nena u Mojih 50

    Od ponedeljka 13. maja gošća emisije "Mojih 50" je Extra Nena.

    Naxi Zvezda 2024: Priznanja za najbolju domaću muziku Naxi Zvezda 2024: Priznanja za najbolju domaću muziku

    Slušaoci Naxi radija, baš kao i prethodnih godina, odlučiće ko su najbolji umetnici u godini koja je iza nas. Nagrada Naxi Zvezda biće dodeljena u šest kategorija čije pobednike će izglasati publika putem specijalno kreirane platforme na Naxi portalu, dok će uredništvo Naxi radija dodeliti priznanja Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za projekat godine, Naxi Zvezda za producenta godine i Naxi Zvezda za najbolje stilizovanu muzičku zvezdu.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: