-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Andjele
- Boris Novković - Tamara
- Eva Braun - Odvedi me iz ovog grada
- Massimo i Nina - Stranac u noci
- Oliver Mandić - Nije za nju
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Zdravlje
Kako da tretirate opekotine od sunca?
Opekotine od sunca mogu da se jave nakon previše vremena provedenog na suncu bez odgovarajuće zaštite, bez obzira na ton vaše kože. Pratite ove savete dermatologa sa sertifikatom kako biste ublažili neprijatnosti i pomogli koži da se oporavi.
Mogući rani znaci srčanog udara koji se javljaju i do mesec dana ranije
Iako se srčani udar često javlja iznenada, neki simptomi mogu da se pojave i do mesec dana pre samog događaja. Prepoznavanje tih ranih znakova može biti presudno za pravovremeno reagovanje i sprečavanje ozbiljnih posledica.
-
-
Putovanja
Ovo je zvanično najbolja zemlja na svetu prema izboru "The Telegrapha"
Spremite pasoše: Novi Zeland je proglašen najboljom zemljom na svetu u 2025. godini, prema najnovijem izboru lista The Telegraph.
Grčko ostrvo proglašeno najboljim na svetu u 2025. godini prema izboru Travel + Leisure
Manje gužve na plažama, fascinantna arheološka nalazišta i živahna ostrvska atmosfera čine ovo ostrvo jednim od najboljih mesta za odmor — ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu.
-
Preporučujemo
Kako da uklonite kamenac sa pegle i produžite joj vek trajanja?
Nagomilavanje kamenca u pegli može da dovede do smanjenja njene efikasnosti, ostavljanja fleka na odeći i skraćenja životnog veka samog uređaja. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da ovaj problem rešite brzo i efikasno.
Jednostavan sastojak iz kuhinje koji eliminiše neprijatne mirise iz frižidera!
Održavanje svežine i higijene u frižideru ne mora biti ni komplikovano ni skupo. Uz nekoliko jednostavnih navika i pravi raspored namirnica, lako možete sprečiti stvaranje neprijatnih mirisa i produžiti svežinu hrane. A jedan od najefikasnijih pomagača možda vam je već pri ruci — obična kuhinjska so.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 100.13 100.84 101.55
-
Engleska pita sa prazilukom
Interesantan recept za sve vas koji volite testo, a volite i da eksperimentišete u kuhinji.
05-06-2025 | 16:12 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, PeteerS
Sastojci:
2 praziluka, oprana i isečena na kolutiće1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
200 g svežih pečuraka, isečenih na kriške
100 g putera
2 kašike brašna
500 ml mleka
1 kašika senfa
100 g rendanog čedar sira
1 kašika seckanog svežeg peršuna
So i biber po ukusu
1 pakovanje lisnatog testa (oko 250 g)
1 jaje, umućeno
Priprema:
U velikom tiganju rastopite 50 g putera na srednjoj vatri. Dodajte praziluk i crni luk, i pržite dok ne postanu mekani i prozirni, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk i pečurke, pa nastavite da pržite dok pečurke ne omekšaju i puste tečnost, još oko 5 minuta. Dodajte preostali puter u tiganj. Kada se rastopi, dodajte brašno i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Polako sipajte mleko, neprestano mešajući, dok se smesa ne zgusne i postane kremasta. Dodajte senf, rendani čedar sir i seckani peršun. Mešajte dok se sir ne istopi i sve se dobro sjedini . Začinite solju i biberom po ukusu. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
U međuvremenu, zagrejte rernu na 200°C. Lisnato testo razvijte na blago pobrašnjenoj površini, ako već nije razvučeno. Položite testo u okrugli pleh za pečenje (prečnika oko 23 cm), ostavljajući ivice testa da vise preko ivica pleha. Izbockajte dno testa viljuškom nekoliko puta da se ne bi dizalo tokom pečenja.
Sipajte nadev od praziluka i pečuraka u pripremljenu koru. Preklopite ivice testa preko nadeva, ostavljajući središnji deo nepokriven. Premažite ivice testa umućenim jajetom za zlatnu i sjajnu koru. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok testo ne postane zlatno i hrskavo.
Poslužite toplu, uz svežu salatu ili neki drugi prilog po izboru.PRIJATNO!
-
Pročitajte i...
Krem čorba od paradajza!
Teško da postoji jelo koje će vam u toku leta više prijati od čorbe od paradajza.
Rustična pita sa borovnicama
Pita sa borovnicama je izuzetno sočan i ukusan desert koji često nepravedno ostaje po strani. A upravo sada je pravo vreme da ga napravite – sezona borovnica je u punom jeku, pa iskoristite ovo zdravo i osvežavajuće voće dok ga ima u izobilju!
Letnja pasta salata
Ova šarena vegetarijanska pasta salata pravi je spoj svežine i ukusa - spoj sočnog čeri paradajza, hrskavog krastavca, slatkog kukuruza i kremastog prelivа od majoneza.
Domaći humus sa patlidžanom
Mnogi od nas su već odavno uvrstili humus u svoju ishranu, a poslednjih godina na rafovima prodavnica možemo pronaći razne njegove varijante i ukuse – od klasičnog, preko onog sa cveklom, pa sve do pikantnijih kombinacija. Ipak, domaći humus ima posebnu punoću ukusa koju je teško nadmašiti, a varijanta sa pečenim patlidžanom donosi dodatnu dimenziju.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: