Slušate: Dodir noći

Pesma: Hari Mata Hari - Otkad Tebe Nema

Dodir noći
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Hari Mata Hari - Otkad Tebe Nema
    2. Zdravko Čolić - Loše vino
    3. Sergej Ćetković - Postojim i ja
    4. Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
    5. Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Ašok Murti - Utorak - Mojih 50
    2. 21. april - 1 - Dodir noći
    3. 21. april - 2 - Dodir noći
    4. 21. april - 3 - Dodir noći
    5. Ašok Murti - Ponedeljak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Prolećni kolač sa jagodama! Prolećni kolač sa jagodama!

    Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...

    Ideja za ručak: Ćuretina u vinu Ideja za ručak: Ćuretina u vinu

    Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...

  • Zdravlje
    Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta

    Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.

    Simptomi nedostatka vitamina C Simptomi nedostatka vitamina C

    Vitamin C je esencijalan za rast i razvoj organizma. Nedostatak ovog vitamina, poznat kao skorbut, nastaje kada telo ne dobija dovoljno vitamina C iz ishrane. Budući da telo ne proizvodi vitamin C, neophodno je unositi ga putem hrane, prvenstveno voća i povrća.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope! Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!

    Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!

    Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce

    U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.

  • Preporučujemo
    Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone

    Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.

    Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica

    Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.42 117.24 118.06
    CHF 124.84 125.72 126.60
    USD 100.97 101.68 102.39
  • Povezani članci
  • Kokos torta

    Obradujte sebe jednom nežnom, kremastom tortom i radujte se toplim danima koji dolaze...




    18-03-2025 | 10:59 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, jobrestful


    Sastojci:


    Za biskvit:

    6 belanaca
    100 g šećera
    300 g kokosa
    1 vanilin šećer
    50 g brašna
    1 prašak za pecivo
    100 g oljuštenih badema
    Rendana korica limuna
    Malo ruma


    Za krem:

    700 ml mleka
    200 g šećera
    1 vanilin šećer
    90 g gustina
    200 ml slatke pavlake
    Kap ruma

    Priprema:


    Biskvit:


    Umutite belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer i vanilin šećer. Lagano umešajte brašno i kokosovo brašno pomešano sa praškom za pecivo, mlevene bademe, rendanu limunovu koricu i malo ruma. Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok biskvit ne porumeni. Ostavite da se ohladi, a zatim ga pažljivo presecite na dva dela.


    Krem:


    U manjoj šerpi pomešajte gustin, šećer i vanilin šećer, pa postepeno dodajte mleko i kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i lagano je sjedinite sa ohlađenim kremom. Dodajte kap ruma za bolju aromu.


    Slaganje torte:

    Na prvu koru nanesite polovinu kreme, poravnajte, pa stavite drugu koru. Premažite ostatkom kreme celu tortu. Po želji ukrasite kokosom, listićima badema ili rendanom belom čokoladom. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, da se lepo stegne.

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Prolećni kolač sa jagodama! Prolećni kolač sa jagodama!

    Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...

    Ideja za ručak: Ćuretina u vinu Ideja za ručak: Ćuretina u vinu

    Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...

    Uskšnja junetina! Uskšnja junetina!

    Mekana junetina iz rerne sa krompirom savršen je izbor za prazničnu gozbu.

    Salata sa kruškom, rukolom i sirom Salata sa kruškom, rukolom i sirom

    Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: