-
Poslednjih 5 pesama
- Zdravko Čolić - Ljubavnici
- Valentino - Idu ptice selice
- Bajaga - Jos te volim
- Tony Cetinski - Blago onom ko te ima
- Poslednja igra leptira - Grudi Balkanske
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Zdravlje
Kako da tretirate opekotine od sunca?
Opekotine od sunca mogu da se jave nakon previše vremena provedenog na suncu bez odgovarajuće zaštite, bez obzira na ton vaše kože. Pratite ove savete dermatologa sa sertifikatom kako biste ublažili neprijatnosti i pomogli koži da se oporavi.
Mogući rani znaci srčanog udara koji se javljaju i do mesec dana ranije
Iako se srčani udar često javlja iznenada, neki simptomi mogu da se pojave i do mesec dana pre samog događaja. Prepoznavanje tih ranih znakova može biti presudno za pravovremeno reagovanje i sprečavanje ozbiljnih posledica.
-
-
Putovanja
Ovo je zvanično najbolja zemlja na svetu prema izboru "The Telegrapha"
Spremite pasoše: Novi Zeland je proglašen najboljom zemljom na svetu u 2025. godini, prema najnovijem izboru lista The Telegraph.
Grčko ostrvo proglašeno najboljim na svetu u 2025. godini prema izboru Travel + Leisure
Manje gužve na plažama, fascinantna arheološka nalazišta i živahna ostrvska atmosfera čine ovo ostrvo jednim od najboljih mesta za odmor — ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu.
-
Preporučujemo
Kako da uklonite kamenac sa pegle i produžite joj vek trajanja?
Nagomilavanje kamenca u pegli može da dovede do smanjenja njene efikasnosti, ostavljanja fleka na odeći i skraćenja životnog veka samog uređaja. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da ovaj problem rešite brzo i efikasno.
Jednostavan sastojak iz kuhinje koji eliminiše neprijatne mirise iz frižidera!
Održavanje svežine i higijene u frižideru ne mora biti ni komplikovano ni skupo. Uz nekoliko jednostavnih navika i pravi raspored namirnica, lako možete sprečiti stvaranje neprijatnih mirisa i produžiti svežinu hrane. A jedan od najefikasnijih pomagača možda vam je već pri ruci — obična kuhinjska so.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 100.13 100.84 101.55
-
Mafini sa breskvama
Ovi mekani i sočni mafini sa breskvama idealni su za letnje dane – brzo se spremaju, divno mirišu i odlični su uz kafu ili kao lagan slatkiš posle obroka. Kako već možemo da pronađemo breskve na pijaci i u marketima ćini se da je pravo vreme da ih iskoristimo i na ovaj način.
06-06-2025 | 12:20 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Mostova Anzhela
Sastojci (za oko 15 mafina):
Testo:
4 breskve (oko 400–420 g očišćenih)1 jaje
100 g šećera
170 g glatkog brašna
kesica praška za pecivo
1 prstohvat soli
120 ml mleka
60 ml ulja
Za posip:60 g glatkog brašna
20 g šećera
1 vanilin šećer
malo cimeta (po ukusu)
30 g hladnog putera
Priprema:
Oljuštite breskve i isecite ih na sitne kockice. U većoj posudi umutite jaje sa šećerom, dodajte mleko i ulje, pa promešajte. Zatim umešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Na kraju dodajte seckane breskve i lagano promešajte kašikom. Rasporedite smesu u korpice za mafine, puneći ih do dve trećine. Za posip pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i cimet, dodajte hladan puter sečen na kockice i utrljajte prstima dok ne dobijete mrvice. Pospite svaki mafin pripremljenim posipom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumene i čačkalica ne izađe suva.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
Pljeskavice sa brokolijem i kinoom
Zdrave i ukusne, ove veganske pljeskavice su savršena zamena za klasičan burger. Možete ih poslužiti uz pire od batata i klasičnu salatu, a savršeni dodaci su i humus i ajvar...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: