-
Poslednjih 5 pesama
- Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
- Bijelo dugme - Da te bogdo ne volim
- Kiki Lesendrić - Budi tu kad padne sneg
- Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
- Djavoli - Suncan dan
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
-
Zdravlje
Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta
Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.
Simptomi nedostatka vitamina C
Vitamin C je esencijalan za rast i razvoj organizma. Nedostatak ovog vitamina, poznat kao skorbut, nastaje kada telo ne dobija dovoljno vitamina C iz ishrane. Budući da telo ne proizvodi vitamin C, neophodno je unositi ga putem hrane, prvenstveno voća i povrća.
-
-
Putovanja
Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!
Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
-
Preporučujemo
Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone
Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.42 117.24 118.06 CHF 124.84 125.72 126.60 USD 100.97 101.68 102.39
-
Musaka od batata
Ljubitelji ove vrste krompira obožavaće ovu musaku. Oni koji preferiraju tradicionalni način pripreme možda će biti sumnjičavi kada je ovaj recept u pitanju, ali ipak savetujemo da probaju ovo fantastično jelo.
17-03-2025 | 11:19 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, superivana
Sastojci:
600 g batata
500 g mlevenog mesa
2 šargarepe
2 štapa mladog celera
3 manje glavice luka
4 čena belog luka
1 kašičica origana
so, biber po ukusu
4 jaja
2 dl mleka
4 kašike ulja
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte crni i beli luk, šargarepu i celer. Batat oljuštite i isecite na tanke kolutove. U tiganju zagrejte ulje, dodajte crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Zatim dodajte beli luk, šargarepu i celer, pa nastavite da dinstate još nekoliko minuta. Ubacite mleveno meso i pržite dok ne promeni boju. Dodajte so, biber i origano, pa sve dobro promešajte i pržite još 5 minuta. U podmazanu vatrostalnu posudu složite polovinu batata, zatim rasporedite fil od mesa, a preko njega ostatak batata. Umutite jaja s mlekom, posolite po ukusu i prelijte preko musake. Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200°C i pecite oko 40-45 minuta, dok musaka ne dobije zlatno-smeđu koricu. Ostavite da se kratko prohladi pre sečenja, a zatim poslužite toplo. -
Pročitajte i...
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
Salata sa kruškom, rukolom i sirom
Ova salata je odlična kao lagani obrok, prilog uz meso, ili kao predjelo.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: