-
Poslednjih 5 pesama
- Oliver Mandić - Zbog tebe bih tucao kamen
- Prljavo Kazalište - Iz nekih starih razloga
- Bijelo dugme - Da te bogdo ne volim
- Kiki Lesendrić - Budi tu kad padne sneg
- Bajaga - S' Druge Strane Jastuka
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
-
Zdravlje
Kako pobediti prolećni umor? Pet jednostavnih saveta
Zašto se često osećamo umorno, iscrpljeno i bez energije, uprkos pozitivnoj atmosferi koju sa sobom nosi dugo očekivano proleće? Ovaj fenomen poznat je kao prolećna malaksalost ili prolećni umor.
Simptomi nedostatka vitamina C
Vitamin C je esencijalan za rast i razvoj organizma. Nedostatak ovog vitamina, poznat kao skorbut, nastaje kada telo ne dobija dovoljno vitamina C iz ishrane. Budući da telo ne proizvodi vitamin C, neophodno je unositi ga putem hrane, prvenstveno voća i povrća.
-
-
Putovanja
Gde sunce najviše sija? Ovo su najsunčanije prestonice Evrope!
Nova studija rangirala je 46 evropskih prestonica prema broju sunčanih sati koje imaju tokom godine – a ovo je top pet!
Najlepše lisabonske bašte ovog proleća otvorene za posetioce
U okviru festivala Jardins Abertos, najlepše zelene oaze Lisabona otvoriće svoja vrata svim ljubiteljima prirode tokom četiri vikenda u maju – i to bez ikakve ulaznice. Inicijativa ima za cilj da „podstakne snažnu i pozitivnu vezu s prirodom“, spajajući održivost sa urbanim načinom života.
-
Preporučujemo
Ofarbajte jaja ove godine uz pomoć sode bikarbone
Ako još uvek ne znate kojom tehnikom ćete farbati uskršnja jaja, ovaj način će vam se sigurno veoma dopasti. Veoma je lako, a rezultat će vas oduševiti.
Trik sa čašom koji može da nam pomogne da se rešimo vinskih mušica
Vinske, odnosno voćne mušice, uskoro će se pojaviti u našim domovima. Ako ih primetite kako lete oko kante za smeće ili posude s voćem i povrćem, isprobajte jednostavan trik sa čašom.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.42 117.24 118.06 CHF 124.84 125.72 126.60 USD 100.97 101.68 102.39
-
Pečena piletina u pivu
Fantastična ideja za ručak...
24-03-2025 | 13:55 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, mvg685
Sastojci:
1 pile – 2 kg
500 ml piva
1 glavica crnog luka
beli luk u granulama ili glavica sitno iseckanog belog luka
100 – 150 ml maslinovog ulja
4 kašike senfa
2 kašike suvog začina
3 kašike soli
biber po ukusu
Priprema:U pile direktno ubaciti so i pola mere suvog začina i belog luka. Ostaviti preko noći da upije. Sledećeg dana ostatak luka dodati pivu, pa dodati tome senf, ulje i ostale začine. U dublju posudu staviti pile, da pile bude knap u posudi, pa preliti sa pola ove smese. Prekriti folijom i ostaviti još dva sata da stoji u frižideru. Pile izvaditi i ostaviti da odstoji da dostigne sobnu temperaturu. Pile staviti u vatrostalnu tepsiju ili pleh i prkriti folijom Uključiti rernu na 200 stepeni i staviti pile da se peče 20 minuta. Prevrnuti pile, pa preliti ostatkom smese koju ste napravili. Za pola sata okrenuti pile još jednom i ostaviti da zapeče još deset minuta.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Ideja za ručak: Ćuretina u vinu
Ako ne pripremate ćuretinu dovoljno često postoji velika verovatnoća da će vas ovaj recept oduševiti. Ovako spremljena ćuretina izuzetno je sočna i aromatična...
Salata sa junetinom i cveklom
Lagano, zdravo i ukusno – ova salata kombinuje svežinu, pun ukus junetine i blagu slatkoću cvekle u jednom izbalansiranom jelu.
Rižoto sa pečurkama
Odličan i lagan obrok koji uvek prija. Idealna jer opcija za zdraviji ručak ili večeru, a ako baš vodite računa o zdravlju i težini samo izbacite sir...
Neobična krompir salata
Jednostavno jelo koje može da bude kompletan obrok, a često se služi kao prilog uz ribu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: