-
Poslednjih 5 pesama
- Petar Grašo - Ako Te Pitaju
- Zana - Vojna pošta
- Merlin - Ja potpuno trijezan umirem
- Flamingosi - Ljubav
- Plavi orkestar - Sava tiho teče
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
-
Zdravlje
Kako da tretirate opekotine od sunca?
Opekotine od sunca mogu da se jave nakon previše vremena provedenog na suncu bez odgovarajuće zaštite, bez obzira na ton vaše kože. Pratite ove savete dermatologa sa sertifikatom kako biste ublažili neprijatnosti i pomogli koži da se oporavi.
Mogući rani znaci srčanog udara koji se javljaju i do mesec dana ranije
Iako se srčani udar često javlja iznenada, neki simptomi mogu da se pojave i do mesec dana pre samog događaja. Prepoznavanje tih ranih znakova može biti presudno za pravovremeno reagovanje i sprečavanje ozbiljnih posledica.
-
-
Putovanja
Ovo je zvanično najbolja zemlja na svetu prema izboru "The Telegrapha"
Spremite pasoše: Novi Zeland je proglašen najboljom zemljom na svetu u 2025. godini, prema najnovijem izboru lista The Telegraph.
Grčko ostrvo proglašeno najboljim na svetu u 2025. godini prema izboru Travel + Leisure
Manje gužve na plažama, fascinantna arheološka nalazišta i živahna ostrvska atmosfera čine ovo ostrvo jednim od najboljih mesta za odmor — ne samo u Grčkoj, već i u celom svetu.
-
Preporučujemo
Kako da uklonite kamenac sa pegle i produžite joj vek trajanja?
Nagomilavanje kamenca u pegli može da dovede do smanjenja njene efikasnosti, ostavljanja fleka na odeći i skraćenja životnog veka samog uređaja. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da ovaj problem rešite brzo i efikasno.
Jednostavan sastojak iz kuhinje koji eliminiše neprijatne mirise iz frižidera!
Održavanje svežine i higijene u frižideru ne mora biti ni komplikovano ni skupo. Uz nekoliko jednostavnih navika i pravi raspored namirnica, lako možete sprečiti stvaranje neprijatnih mirisa i produžiti svežinu hrane. A jedan od najefikasnijih pomagača možda vam je već pri ruci — obična kuhinjska so.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.36 117.18 118.00 CHF 124.67 125.55 126.43 USD 100.13 100.84 101.55
-
Pljeskavice od pasulja
Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.
20-06-2025 | 12:33 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, puzurin
Sastojci (za 6–8 manjih pljeskavica):1 konzerva crvenog ili belog pasulja (oko 400 g) ili 250 g kuvanog pasulja
1 manja glavica crnog luka (sitno seckana)
2–3 čena belog luka (sitno seckana ili izgnječena)
1 šargarepa (izrendana)
3 kašike ovsenih pahuljica ili prezli
1 kašika brašna (po izboru – pšenično, ovseno, bezglutensko…)
1 kašičica senfa (opciono)
So, biber, dimljena paprika, kim ili začini po ukusu
Maslinovo ulje ili drugo ulje za pečenje
Priprema:Pasulj dobro ocedite (ako je iz konzerve) i izgnječite viljuškom ili kratko izblendirajte - treba da ostane tekstura, da ne bude pire. Dodajte luk, beli luk, rendanu šargarepu, ovsene pahuljice, začine i brašno. Ako volite, dodajte i malo senfa za dodatni ukus. Sve dobro izmešajte - masa treba da bude kompaktna i da se ne lepi. Ako je previše mekano, dodajte još pahuljica ili prezli. Oblikujte pljeskavice i ostavite ih u frižideru 15–30 minuta da se stegnu. Pržite na malo ulja u tiganju po 3–4 minuta sa svake strane dok ne porumene. Možete ih peći i u rerni (na 200°C, oko 20–25 minuta) ili u air fryer-u.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Kremasta čorba od celera
Mnogi ljudi možda neće pozitivno reagovati ako im predložite čorbu od celera kao opciju za obrok. Međutim, imajte na umu da celer ima specifičan i pun ukus i da upravo ova čorba lako može d avam postane omiljena...
Pljeskavice sa brokolijem i kinoom
Zdrave i ukusne, ove veganske pljeskavice su savršena zamena za klasičan burger. Možete ih poslužiti uz pire od batata i klasičnu salatu, a savršeni dodaci su i humus i ajvar...
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: