-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Za Esmu
- Merlin - Godinama
- Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
- Crvena jabuka - Bezi Kiso S' Prozora
- Flamingosi - Sa tobom bilo gde
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Pljeskavice od pasulja
Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.
Dijetalna kupus čorba
Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...
-
Zdravlje
Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce?
Vremenske prilike mogu igrati značajnu ulogu u pogoršanju određenih zdravstvenih stanja. Visoke temperature i velika vlažnost vazduha posebno su rizični za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.
Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli
Stručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.
-
-
Putovanja
Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke
Novinari prestižnog magazina Travel + Leisure zanimalo je kako najbolje doživeti Firencu, a odgovore su potražili kod onih koji ovaj grad najbolje poznaju - lokalaca. Od remek-dela renesanse do radionica za pravljenje paste i neodoljivog gelata, evo šta stanovnici ovog neverovatnog grada preporučuju da nikako ne propustite prilikom posete toskanskoj prestonici.
Najbolje niskobudžetne avio-kompanije u 2025. godini!
Putovanje s ograničenim budžetom ne mora da znači i odricanje od kvaliteta - a najnovija rang-lista Svetskih avio-nagrada (World Airline Awards) pokazuje koje niskobudžetne kompanije pružaju najbolju uslugu u 2025. godini.
-
Preporučujemo
Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!
Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.
Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite!
Molly Woodward-Moor, poznata je na društvenim mrežama kao" ekspert za čišćenje" jer već godinama deli isprobane savete i trikove. Sada je podelila neke savete za čišćenje pločica u toaletu, a i potvrdila da postoje proizvodi koje bi svakako trebalo da izbegavamo pri čišćenju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.39 117.21 118.03 CHF 123.58 124.45 125.33 USD 100.96 101.68 102.39
-
Prolećna supa sa povrećem
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...
16-05-2025 | 13:08 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, zanskar
Sastojci (za 4 porcije):
1 kašika maslinovog ulja1 mladi crni luk (ili 1 manja glavica crnog luka), sitno seckan
2 čena belog luka, sitno seckana
2 šargarepe, isečene na kolutove
1 tikvica, isečena na kockice
100 g mladog graška (svežeg ili smrznutog)
1 krompir, isečen na kockice
1 veza mladog spanaća ili blitve (oprano i grubo iseckano)
1,2 l povrćnog bujona (ili voda sa dodatkom supe u kocki)
So i biber po ukusu
Prstohvat timijana ili sveže seckani peršun za serviranje
Po želji: nekoliko kapi limunovog soka ili rendana korica limuna za dodatnu svežinu
Priprema:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, dodajte sitno seckani crni luk i kratko ga prodinstajte dok ne omekša. Zatim ubacite beli luk, šargarepu i krompir, pa sve zajedno dinstajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje. Dodajte tikvice i grašak, pa sve prelijte bujonom i sačekajte da provri. Smanjite temperaturu i kuvajte oko 15 do 20 minuta, dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja umešajte spanać ili blitvu i kuvajte još 2–3 minuta. Začinite supu solju, biberom i po želji timijanom. Ukoliko volte osvežavajuće note, dodajte i par kapi limunovog soka ili malo rendane limunove korice. Supu poslužite toplu, uz seckani sveži peršun kao fini završni detalj.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Pljeskavice od pasulja
Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.
Dijetalna kupus čorba
Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...
Tortilja sa lososom i ananasom
Možda vam ovaj specijalitet deluje čudno i previše egzotično, ali smo apsolutno sigurni da ćete se oduševiti ako probate ove tortilje.
Savršen riblji gulaš!
Tradicionalno najčešće pripremamo riblji paprikaš i riblju čorbu, ali da li ste čuli za riblji gulaš? Ako niste imali priliku da pripremite i probate riblji gulaš obavezno to uradite već danas, jer će vas ukus sigurno oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: