-
Poslednjih 5 pesama
- Frajle - Menjam Dane
- Denis & Denis - Program tvog kompjutera
- Dejan Cukić - Julija
- Nina Badrić - Dat ce nam bog
- Neverne Bebe - Dvoje
-
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
Preporučujemo
Prolećna supa sa povrećem
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...
Neodoljivi kolač sa višnjama
Možda sezona višanja još uvek nije u punom jeku, ali to nije razlog da ne uživate u njihovom osvežavajućem ukusu — naročito kada znamo da se za ovaj kolač savršeno uklapaju i smrznute višnje. Lagani, kremasti i neodoljivo osvežavajući, ovaj kolač je kao stvoren za toplije dane i pravi je uvod u leto koje svi s nestrpljenjem čekamo.
-
Zdravlje
Gazirana voda: Da li je dobra za nas?
Gazirana voda, poznata i kao kisela ili soda voda je voda obogaćena mehurićima ugljen-dioksida. Taj gas može biti prirodnog porekla ili se dodaje u običnu vodu u procesu karbonizacije.
Problemi sa štitnom žlezdom? Evo šta bi trebalo da izbegavamo!
Ne postoji dijeta koja može izlečiti hipotireozu ili hipertireozu, ali određene namirnice i suplementi mogu otežati kontrolu ovih stanja.
-
-
Putovanja
Grčka laguna proglašena najboljom plažom u Evropi za 2025. godinu
Evropske plaže su među najboljima na svetu – to je nepobitna činjenica. Zato se svake godine i ažuriraju liste sa najboljim mestima za letnji odmor. A sada je tu još jedan izvor inspiracije za sve ljubitelje mora i sunca.
Ovo su najpoželjnije destinacije za letnje putovanje u 2025. godini
Iako većina ljudi letnji odmor instinktivno povezuje s plažom, ovog leta trendovi pokazuju nešto sasvim drugo. Prema najnovijim podacima iz Mastercardovog izveštaja zasnovanog na analizi avionskih letova, Tokio — glavni grad Japana — izbio je na prvo mesto kao najtraženija destinacija za leto 2025.
-
Preporučujemo
Očistite zagorelo posuđe uz pomoć jednostavnih trikova?
Zagorelo posuđe može da predstavlja pravi izazov za čišćenje, a često se poseže za grubim priborom poput žičanih četki ili agresivnim hemijskim sredstvima. Ipak, postoje jednostavni i prirodni načini da ga očistite, bez oštećivanja posuđa – pritom su ekološki prihvatljivi i veoma efikasni.
Kako da operemo patike u veš mašini, a da ih ne oštetimo?
Patike su obuća koju često nosimo u različitim uslovima – tokom šetnje, vežbanja, pa čak i po kiši ili blatu – zbog čega se brzo zaprljaju. Ako planirate da operete patike u veš mašini, važno je da preduzmete nekoliko koraka kako biste ih zaštitili od oštećenja.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.41 117.23 118.05 CHF 124.45 125.33 126.21 USD 103.78 104.51 105.25
-
Prolećni kolač sa jagodama!
Sunčani dani su stigli i vreme je da počnemo maksimalno da uživamo u njima. Zato obradujte sebe laganim kolačem sa jagodama, a za dodatni ugođaj ovaj desert upotpunite svežim ceđenim sokom od istog voća...
22-04-2025 | 11:48 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Gal2007
Sastojci:
Za patišpanj (kore):
4 jajeta120 g šećera
1 vanilin šećer
120 g brašna
Prstohvat soli
Za jogurt krem:300 ml grčkog jogurta (ili čvrstog jogurta)
200 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu (ili po ukusu)
1 kesica želatina (ili 10 g)
2 kašike vode za želatin
Za fil:200 g svežih jagoda (iseckanih)
100 g jagoda za dekoraciju
(po želji: 2-3 kašike džema ili jagodastog preliva)
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom mikserom dok ne postanu svetla i penasta, oko 5 do 7 minuta. Dodajte brašno i prstohvat soli, pa ga lagano umešajte spatulom, vodeći računa da smesa ostane vazdušasta. Sipajte smesu u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite koru oko 20 do 25 minuta, dok ne porumeni i čačkalica izađe suva. Kada se ohladi, pažljivo je presecite na dva dela ako želite slojeviti kolač.
Dok se kora hladi, pripremite krem. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. U posebnoj posudi pomešajte grčki jogurt sa šećerom u prahu. U manjoj činiji pomešajte želatin sa dve kašike hladne vode, ostavite da nabubri, zatim ga lagano zagrejte dok se ne istopi (ne dozvolite da provri). Umešajte otopljeni želatin u jogurt, a zatim lagano dodajte umućenu pavlaku i sve sjedinite u gladak krem.
Na tacnu stavite prvu koru, premažite je polovinom jogurt krema i rasporedite seckane sveže jagode preko kreme. Po želji dodajte i malo džema ili preliv od jagoda. Poklopite drugom korom, premažite ostatkom krema i dekorišite svežim jagodama. Stavite kolač u frižider da se stegne najmanje 3 do 4 sata, a idealno preko noći.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...
Prolećna supa sa povrećem
Evo jednostavnog i ukusnog recepta za laganu prolećnu supu sa povrćem – savršenu za dane kada nam je potrebno nešto osvežavajuće i hranljivo...
Neodoljivi kolač sa višnjama
Možda sezona višanja još uvek nije u punom jeku, ali to nije razlog da ne uživate u njihovom osvežavajućem ukusu — naročito kada znamo da se za ovaj kolač savršeno uklapaju i smrznute višnje. Lagani, kremasti i neodoljivo osvežavajući, ovaj kolač je kao stvoren za toplije dane i pravi je uvod u leto koje svi s nestrpljenjem čekamo.
Zeleni smuti
Ako vam voćni smutiji brzo podignu, ali još brže obore energiju, ovaj zeleni smuti je pravo rešenje. Reč je o kompletno izbalansiranom obroku – sadrži vlakna, zdrave masti, proteine i dovoljno ugljenih hidrata da vas održi sitim i stabilnim satima.
Pohovane pečurke
Pohovane pečurke su idealne kao kompletan obrok ili prilog, ali i kao ukusna zakuska uz pivo ili čašu vina.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: