Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Boris Rezak - Andjeo

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Boris Rezak - Andjeo
    2. Bijelo dugme - Za Esmu
    3. Merlin - Godinama
    4. Aleksandra Radović - S Tobom Zauvek
    5. Crvena jabuka - Bezi Kiso S' Prozora
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. Nemanja Radošević - Petak - Mojih 50
    2. 19. jun - 1 - Dodir noći
    3. 19. jun - 2 - Dodir noći
    4. 19. jun - 3 - Dodir noći
    5. Nemanja Radošević - Četvrtak - Mojih 50
  • Preporučujemo
    Pljeskavice od pasulja Pljeskavice od pasulja

    Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.

    Dijetalna kupus čorba Dijetalna kupus čorba

    Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...

  • Zdravlje
    Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce? Kako visoke temperature i vlažnost vazduha utiču na krvni pritisak i srce?

    Vremenske prilike mogu igrati značajnu ulogu u pogoršanju određenih zdravstvenih stanja. Visoke temperature i velika vlažnost vazduha posebno su rizični za osobe sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.

    Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli Upozorenje stručnjaka: Hrana sa najvećim rizikom od bakterije E. coli

    Stručnjaci za bezbednost hrane otkrivaju koje proizvode treba izbegavati u prodavnici kako biste smanjili rizik od bolesti prenosivih hranom.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke Šta sve vredi videti i doživeti u Firenci? 25 predloga iz prve ruke

    Novinari prestižnog magazina Travel + Leisure zanimalo je kako najbolje doživeti Firencu, a odgovore su potražili kod onih koji ovaj grad najbolje poznaju - lokalaca. Od remek-dela renesanse do radionica za pravljenje paste i neodoljivog gelata, evo šta stanovnici ovog neverovatnog grada preporučuju da nikako ne propustite prilikom posete toskanskoj prestonici.

    Najbolje niskobudžetne avio-kompanije u 2025. godini! Najbolje niskobudžetne avio-kompanije u 2025. godini!

    Putovanje s ograničenim budžetom ne mora da znači i odricanje od kvaliteta - a najnovija rang-lista Svetskih avio-nagrada (World Airline Awards) pokazuje koje niskobudžetne kompanije pružaju najbolju uslugu u 2025. godini.

  • Preporučujemo
    Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu! Kako da limun ostane svež i do mesec dana? Ovi trikovi zaista funkcionišu!

    Limun nije voće koje se kvari preko noći, ali ako se drži na sobnoj temperaturi, obično traje oko nedelju dana. I dok se i dalje može iskoristiti za čišćenje kada počne da omekšava, postoji mnogo jednostavniji način da mu produžite svežinu - i to bez mnogo muke.

    Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite! Trikovi za čišćenje pločica u kupatilu: Dva proizvoda nikako ne treba da koristite!

    Molly Woodward-Moor, poznata je na društvenim mrežama kao" ekspert za čišćenje" jer već godinama deli isprobane savete i trikove. Sada je podelila neke savete za čišćenje pločica u toaletu, a i potvrdila da postoje proizvodi koje bi svakako trebalo da izbegavamo pri čišćenju.

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.39 117.21 118.03
    CHF 123.58 124.45 125.33
    USD 100.96 101.68 102.39
  • Povezani članci
  • Sočivo sa piletinom i paprikom

    Ovo jelo je savršen spoj zdravih sastojaka. Sočivo kao izvor proteina i vlakana, u kombinaciji sa sočnom piletinom i aromatičnim povrćem, stvara bogat i ukusan obrok koji lako možete pripremiti i za ručak i za večeru.




    22-05-2025 | 12:16 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Kravtzov


    Sastojci:

    pola kilograma sočiva

    300–400 g pilećeg belog mesa ili bataka bez kostiju, isečenih na kockice

    1/2 praziluka

    1 glavica crnog luka, srednje veličine

    1 šargarepa, srednje veličine

    1 crvena paprika (može i zelena ili žuta po želji)

    so, biber po ukusu

    1 kašičica mlevene paprike

    1 kašika brašna

    suvi biljni začin po ukusu

    ulje po potrebi (za povrće i za zapršku)


    Priprema:


    Prvo propržite sitno seckani crni luk, praziluk i šargarepu na malo ulja, dok ne omekšaju. Dodajte i papriku isečenu na trakice ili kockice, pa još kratko propržite. Ubacite piletinu i mešajte dok ne pobeli sa svih strana. Potom dodajte oprano sočivo i nalijte toplom vodom da ogrezne. Začinite po ukusu – solju, biberom, suvim začinom i mlevenom paprikom. Kuvajte na srednjoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok sočivo ne omekša, po potrebi dolivajući još malo vode.


    Na kraju pripremite jednostavnu zapršku: na kašici ulja propržite kašiku brašna dok ne porumeni, dodajte prstohvat mlevene paprike, promešajte i sipajte u šerpu sa sočivom. Sve zajedno kuvajte još 5–10 minuta da se ukusi sjedine.


    Poslužite toplo, uz parče hleba ili uz salatu po izboru. 

    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Pljeskavice od pasulja Pljeskavice od pasulja

    Ako vam je možda dosadilo meso i žudite za nekim novim ukusima ovo je sjajna opcija za letnji ručak koji je ujedno i pun proteina.

    Dijetalna kupus čorba Dijetalna kupus čorba

    Ova čorba je bez mesa, mlečnih proizvoda i glutena – pa je kao takva pogodna za post, detoks ili dijetalne režime. Može se jesti gotovo u neograničenim količinama tokom dana, pa bez obzira na to da li držite dijetu ili ne, preporučuje se kao lagani obrok u toku letnjih dana...

    Tortilje Tortilja sa lososom i ananasom

    Možda vam ovaj specijalitet deluje čudno i previše egzotično, ali smo apsolutno sigurni da ćete se oduševiti ako probate ove tortilje.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: